Eigen paard/pony

Eigen paard.

Heb je een eigen paard, verzorgpaard of lease paard waar je graag les mee wil dan kan dat.
Ik kom op locatie in de omgeving van Luttelgeest en Steenwijk.
Lesmogelijkheden:

Freestyle loswerken.
Loswerken is het trainen van een loslopend paard, dit doen we in een loswerkring van ongeveer 15x15m. We gebruiken een leadrope om onze bewegingen te verduidelijken. Je leert hoe je door middel van positie, beweging en houding controle kunt krijgen over de looprichting en snelheid van het paard.


Grondwerken.
Grondwerk is de basis voor het omgaan met paarden en gehoorzaamheid.
Met de grondwerk oefeningen leer je je paard te wijken voor druk, je leert de druk te doseren en hoe je het paard beloont. Paarden hebben van nature een ‘tegengesteld reflex’ dit wil zeggen dat zij van nature tegen druk in gaan, tijdens het omgaan met paarden willen wij juist het tegenovergestelde, we moeten het paard dus leren om te wijken voor die druk.


Paardrijden op basis van Centered riding:
Je leert bewust vanuit je bekken te rijden, dus echt vanuit je zit. Door de ruiter in balans te brengen gaat het paard ook makkelijker in balans lopen. Centered riding kan in elke discipline worden gebruikt. Het streven van Centered Riding is om te rijden met zo min mogelijk spanning en zonder je paard te hinderen.


Bitloos rijden.
Rijd je op dit moment met een bit maar wil je graag de overstap maken naar bitloos rijden, dan kan ik je daarbij helpen. Heb je zelf (nog) geen bitloos hoofdstel, dan kun je er een van mij lenen.