Kinderen

Kinderlessen.

Tijdens de lessen leren de kinderen hoe ze op een vriendelijke manier iets van een paard gedaan kunnen krijgen. Ze leren met een paard om te gaan; niet om de baas over ze te zijn.

Tijdens de lessen gaan we niet alleen op een paard rijden, maar besteden we ook  aandacht aan grondwerk, dit is het werken met een paard waarbij je zelf ook op de grond staat en dus niet op zijn rug zit. Ook het zelf ophalen van de pony, het poetsen en opzadelen zijn onderdeel van de les. Dit is juist zo’n belangrijk stuk: je ziet de pony in de kudde, je begroet elkaar, je loopt samen naar de poetsplek, je maakt lichamelijk contact tijdens het poetsen en voelt elkaar aan. Dit is voor zowel de kinderen als de pony’s erg fijn.

Om een goede basis te leggen begin ik met nieuwe leerlingen eerst met een grondwerk les, en daarna pakken we er steeds wat meer rijden bij en houden we dit afwisselend.
Omdat mijn visie is zo paardvriendelijk mogelijk te trainen worden mijn pony’s bitloos gereden.

De lessen zijn voor kinderen vanaf 8 jaar oud, voor jongere kinderen heb ik andere opties in het menu. Ik heb 3 pony’s beschikbaar voor de lessen, en geef privé of duo lessen. Ik kies er bewust voor om niet meer leerlingen in één les te doen omdat ik persoonlijke aandacht en veiligheid erg belangrijk vind.